Coaching

Dézsi RÉKA COACH

ICF level 2 minősítés alatt

Üdvözöllek

a coaching világában

Mitől coach a coach és milyen témában, helyzetben, állapotban érdemes felkeresni?

Egyre több a lélekmunkás, egyre népszerűbbek a különféle terápiák, módszerek, elvonulások, egyre másra jelennek meg új módszertanok, amik ultrarövid, szuperrövid, extrahosszú, azonnali megkönnyebbülést ígérnek.

Annyira szeretném azt mondani, hogy aki eljön coachingra, azonnal megoldódik a témája, amit behoz, megváltozik az élete, és amint kilép az ajtón más szemmel fog ránézni az idegesítő szomszédjára, aki eltaposta a macskáját a feljárón.

Szóval nem…

A coachingről

A coaching sem csodaeszköz, nem is varázsceruza, amivel újra tudjuk írni a megoldásainkat, de abban biztonsággal segít, hogy az elakadásaink, a vakfoltjaink feltárja, eszközöket rendeljen mellé, és megoldási stratégiákat nyújtson egyéni, magánéleti és vállalati szinten egyaránt.

Elvileg megkülönböztetünk life és business coachingot, de mindkettő az egyénnap foglalkozik. Alapszinten a témát, haladó szinten a klienst coacholjuk. Legyen az személyes elakadás, nőiséggel, férfiassággal kapcsolatos kérdés, önértékelés, önbizalom, időgazdálkodás, szülőség, játszmák, minták, hasonlók.

Milyen esetben érdemes coachhoz és nem más szakemberhez fordulni?
Amikor a megoldás a jelenben van. Amikor nem a múlt fájdalmait akarod oldani, hanem a jelen és jövő eszköztárát szeretnéd bővíteni. Amikor nem a miérten jár az agyad, hanem a hogyanon. Amikor egy biztonságos térben, megfelelő körülmények között szeretnél egy másik szempont szerint ránézni arra, ami épp foglalkoztat, ami visszafog vagy ami leköti a gondolataid.

Egy coaching folyamat egy adott témára általában 4-8 alkalmat jelent, mélységtől, bizalmi viszonytól, a két fél közötti dinamikától függően. A terápiától eltérő módon rendkívül eredményfókuszú, könnyen átlátható folyamatokat támogat, ahol a coachee érzései, gondolatai, szemlélete vezet, a coach őt kíséri.

Tulajdonképpen olyan egy jó coach, mint egy jó dúla. 

Jelen van, minden idegszálával a kliensre figyel, reagál, tükröz, támogat, elfogad, olyan környezetet teremt mindkettejük számára, amiben a megoldások, a felismerések meg tudnak érkezni. Jöhetnek a gyakorlatok, az eszközök, a módszertanok, kártyák, történetek, tesztek, de valójában, ami a változást meghozza az a kapcsolat, ami a két fél között létrejön. Az a tiszta, felemelő tér, amiben minden megtörténhet. Amiben minden változás és bármi haladás vagy nem haladás is üdvözölve van. Amiben minden lehet, minden kialakulhat a maga idejében, tempójában, kedvében.

Nekem személyesen is sokat segít a coaching. Rendszeresen járok, hiszen mindig van mit tisztítani, mit csiszolni. Annyi minden történik velünk és annyi kihívást rejteget a munka-magánélet egyensúlya, hogy nem lehet kihagyni. És még a szupervíziós részről se feledkezzünk meg, amire a hivatásom miatt van szükségem.

Tehát a coaching egy elég jó lehetőség arra, hogy útmutatást adjon, amikor szükséged van rá. Ha Te is úgy érzed, hívj vagy írj, vagy küldj füstjelet…

Helyszín a város szívében

Burok Stúdió

Szeretnél egy jó tréning vagy workshop helyszínt vagy egyéni terápiáidnak keresel otthont? A Burok Stúdió méltó nevéhez, egy olyan biztonságot adó, meleg kuckó, ahol garantáltan jól érzed magad. A Nyugati Pályaudvarral szemben, két Főnix vigyázó szárnyai alatt keresd. Klíma, wifi, tisztaság, kényelem, igényesen kialakított tér vár. Természetesen kávé és tea sem hiányzik, becsületkasszás malacpersellyel. Minden csoport után tisztítva, fertőtlenítve, hogy a meghittség és a tisztaság ne csupán a lelked járja át. 4 főnek pedig éjszakára szállást is tudunk biztosítani. Igény esetén írj az info@dezsireka.hu-ra. A saját programjaim állandó helyszíne a Burok.

1132 Budapest Váci út. 4/4/4